Buying or selling on dips?

Både 2017 og starten på børsåret 2018 har vært fantastisk. Men mot slutten av januar i år skjedde det imidlertid flere ting som skapte uro i markedet. Økt inflasjon bl.a. som følge av lavere ledighet og økte lønninger har bidratt til en økning i den amerikanske såkalte 10-åringen (10 års statsrente). Man kan nesten si… Read more »

Greetings from Greed

Er Amerika blitt great again? Joda, hvis målet er et luftslott bygd på løgner, ultranasjonalisme, trakassering, spisse albuer, korrupsjon, våpen, forurensning, uten homofile, enda mer til velstående og mindre til resten. The greatest of greed. Sjelden har uttrykket ‘amerikanske tilstander’ vært mer dekkende. I landet hvor alt er mulig. Ledende på IT, på elektriske biler og svære… Read more »

Money can’t buy me love

Hei, Hyggelig at du sveiper innom mine satirer. I serien Skråblikk på menneskelige fenomener har turen kommet til historien om «like blærer leker best», de som bygger sitt liv på tomhet av egoisme og bedrageri. I dette blogginnlegget kan du lese om erfaringer fra kulturen hos finanseliten på Aker Brygge. Streifer også innom mine forbilder som veier opp. Jeg… Read more »

Politikerdotter

Som en del av siste tids vareopptelling i verdisyn kommer jeg ikke utenom politikk. Jeg er selv ikke politisk aktiv, har neppe hverken tålmodigheten, breddeinnsikten eller klokskapen. Og er langt fra slepen nok i språkdrakten. Men det er vanskelig – kanskje også feigt – å ikke la seg engasjere nok til å kunne ta et noenlunde gjennomtenkt… Read more »

Betal skatt og hold munn

Link: Stein Erik Hagens datter flyttet til Sveits for å unngå formueskatt    Mange snakker om skatt som om det var en epidemi. Ordet «skatt» [av det norrønske ‘skattr’] er blitt negativt ladet, kanskje burde vi endre ordet til «støtte», «bidrag» «ytelse» eller lignende. Noe mer tidsmessig riktig i henhold til dagens språk, og som bedre… Read more »

Musikk som rører og refser

Singersongwriters (f.v.) Henning Kvitnes, Lars Winnerbäck, Ole Paus og Jonas Fjeld Ekte kunstnere er gode verdiformidlere. For meg er musikk den viktigste av alle kunstarter. Jeg bruker gode melodier som inspirasjon. Andre inspirasjonskilder for meg er først og fremst naturen med sine årstider, farger og dyreliv, dernest gode humorister eller en god film. Musikksmak er… Read more »

Eksperttips eller bare støy?

Jeg verdsetter ydmykhet og skal derfor være forsiktig med å være for bastant. Verden er sjelden sort eller hvit. Jeg har også stor respekt for journalistyrket og forstår at det kan være vanskelig å stadig fylle nyhetsbildet med meningsfylt innhold. Men tør å driste meg til noen kritiske blikk på hvordan mangt og mye blir presentert… Read more »

Selskap vi holder oss unna

Flere har spurt meg hvilke selskap eller sektorer vi ikke vil investere i. Vel, vi har våre uskrevne etiske retningslinjer, men ingen nedfelt policy på dette. MEN sålenge det finnes et stort antall gode og spennende selskap både i Norge eller internasjonalt ser vi liten grunn til å ta risiko i sektorer eller selskap som… Read more »

From Halden with love

Jeg kommer fra en arbeiderfamilie, en ubekymret oppvekst på 70-tallet, med rause foreldre og storebror Stein på Furubo, en høyde over Saugbrugsforeningen litt nord for Halden. Pappa var anleggsmontør, mamma var hjemmeværende og storebror Stein en beskytter og forbilde. I årene 1969-1981 drev familien en Texacostasjon på et sted som heter Brødløs. Hobbyene var friidrett, motorer og… Read more »

Staten inn i Norske Skog?

Norske Skog Saugbrugs har over lengre tid vært i en utfordrende finansiell situasjon. Det meste tyder på at man nå nærmer seg en løsning. Et lokalt engasjement i skjebnen for en av våre viktigste lokalbedrifter er naturlig og bra. Jeg registrerer at noen av våre folkevalgte er redde for en eventuell konkurs og mener at… Read more »

Veteranbåten Tista 125 år

I 2017 feirer Veteranbaaten Tista sitt 125 års jubileum. En aktiv forening sørger for at stålbåten vedlikeholdes og kan representere et viktig minne om Haldens storhetstid som en av landets store sjøfartsbyer. Den 125 år gamle slepebåten leies i dag ut til turer på Iddefjorden for private, bedrifter og foreninger, og båten fungerer også som… Read more »

Gründertips

Her noen av mine «lessons learned» som gründer og leder gjennom 30 år   Ting skjer ikke av seg selv. Noen ganger må man kaste seg uti det. Du trenger ikke være genial. Men du må ha mot, kjenne dine kvaliteter, og utnytte disse. Sørg for at ansatte, kunder og partnere tror på både deg… Read more »

Fra «Kuler i Solnedgang»

Her er et knippe bilder fra Brageteateret Halden (1979) «Kuler i Solnedgang», en oppsetning av Claus Hagerup. Instruktør Ståle Snapa.                   

Investeringsråd

Tista har investert sin egen portefølje i det globale aksje- og kapitalmarkedet. Den passive aksjeporteføljen består av større og mellomstore børsnoterte selskap kombinert med egenkapitalbevis i norske banker. For å ta ned risikoen er porteføljen bredt sammensatt og teller per idag omlag 25 selskap i en bredde av bransjer, hvor hovedvekten per idag er bank og… Read more »

Historien min om NetNordic

Dette er min historie om NetNordic i perioden fra oppstarten i 2001 og frem til i dag. Jeg håper den dekker de viktigste milepæler, hendelser, nøkkelpersoner og annet på den spennende reisen. Fortellingen er basert på mine egne erfaringer og notater. Det kan være hendelser, historier, personer eller annet som er uteglemt, og dersom du kjenner… Read more »

Trakk lykkeloddet

   De aller fleste som er født i Norge må sies å ha trukket lykkelodd i livets startetappe. For egen del har gjort det mulig å fylle livet med meningsfylte ting uten altfor store bekymringer om de fundamentale faktorene i livet, altså mat, vann, skole, helsevern. Og vi kan ta våre egne valg i et fritt… Read more »